Hírek oldal
Magyarság oldal
Az énekes oldal
A Hamónia Díj átadása - a vadkertiimre.hu felvétele
A Harmónia Díj átadása - a Magyar Interaktív Televízió felvétele
Képgaléria
Cikkek:
Új Szó
kemma.hu
Vadkerti Imre köszönete
A komáromi Gaudium vegyeskórus a Kormorán zenekar
Nincs szó, nincs jel című dalát énekli a díjátadás előtt
A Harmónia-díj a Szlovákiában élő és tevékenykedő magyar zenészek munkásságának értékelésére alapított elismerés, amelynek odaítéléséről - a beérkezett jelöléseket figyelembe véve - szakmai kuratórium dönt. A díjat 2013-ban második alkalommal osztották ki, ezúttal kilenc kategóriában.

2013-ban a legjobb énekes, illetve szólista kategóriában a díjat Vadkerti Imre nyerte el. A díj egyrészt addigi pályafutásának, művészi tevékenységének és teljesítményének rangos szakmai elismerése volt, másrészt bizalmat és ösztönzést jelentett számára a jövőre nézve.

2016-ban ismét Harmónia díjjal jutalmazták. Ezúttal ismert zenésztársaival együtt díjazták, a Vadkerti-Zsapka-Sipos verséneklő trió tagjaként, az - Év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz - műfajban.

Vadkerti Imre szülőföldje zenei életének meghatározó egyénisége, aki ma már annak határain túl is ismert művész. Külön jelentőséget ad a díjnak, hogy Felvidéken értékelték szakmai munkáját, amelynek képviselete mindig fontos számára.