Vissza
Szakmai életrajz
A színész
Az énekes
Hírek
Fellépések
Sajtó
Zene
Turnék
Magyarság
Barátok
KapcsolatEgyütt Eszterér

Kedves Olvasók, Ismerősök, Barátaim!
Akik jól ismernek, tudják, nehezen kérek, nem is szokásom. Most mégis ezt teszem. Emberként is, édesapaként is mélyen megérintett Erdélyi Eszter, két éves vágfarkasdi kislány sorsa, és a család erőfeszítései, melyet gyermekük életben maradásáért elkövetnek. Ezért elhatároztam, következő fellépéseimre mindig magammal viszek egy kis dobozkát, amelyben, aki úgy gondolja, elhelyezhet valamennyi összeget, melyet majdan szeretnék a sok jó érzésű ember nevében a magam támogatásával együtt átadni a kislány szüleinek. Kérem Önöket, kérlek Titeket, hogy akár a legcsekélyebb összeggel is járuljanak, járuljatok hozzá a pici lány valóban életmentő szívműtétjének megvalósulásához. Sajnos az idő sürget, ezért mindazoknak, akik a közeljövőben nem jutnak el koncertjeimre, ajánlom figyelmébe a gyermek nevére létrehozott számlaszámot, melyen szintén elhelyezheti mindenki támogatását. A számlaszám az alábbi képen olvasható.
Támogassuk, és imádkozzunk együtt Eszterért!
Köszönettel, és barátsággal: Vadkerti Imi
Vadkerti Imre újra Koppány szerepében, a Felvidéken

2018. augusztus 29-én, a diósförgepatonyi Szlovákia Ringen bemutatják az István, a király rockoperát. A szervezők tisztelegni kívánnak a darab ősbemutatója 35. évfordulójának, egyben újabb, magyar identitást erősítő rendezvényt szeretnének létrehozni a Felvidéken. Vadkerti Imre ezen az estén negyedszer jeleníti meg szűkebb hazájában Koppányt, a vezért. Tíz éve Révkomáromban, majd Gombaszögön, pár évvel ezelőtt Ipolybalogon, és most Diósförgepatonyon száll majd a szabad madár.
A szervezők az egész napos rendezvényre hívják és várják a résztvevőket.


Köszönet

Tisztelt Olvasók, kedves Barátaim!
Most sem mondhatok mást, megtisztelve érzem magam! Ahogy én gondolom, az ember nem a díjakért teszi a dolgát. Bár tagadhatatlanul jól esik, és megerősít az elismerés. A közönség nélkül azonban mindez semmit sem érne. Ez esetben, az iskolákban, a különleges közönség a gyermekek, fiatalok. Jó látni őket, a tiszta tekinteteket, arcukon a mosolyt, vagy az elgondolkodást. Mosolyt csalnak a mi arcunkra is, mikor velem, velünk együtt énekelnek. Örülök, hogy sokat lehetek ebben a közegben, és átadhatok valamit ennek a nemzedéknek. Engedjék meg, hogy megköszönjem a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének, hogy rám gondoltak. Szeretném megköszönni zenésztársaimnak, barátaimnak, Zsapka Attilának és Sipos Dávidnak, hogy velem vannak.
Egyúttal szeretnék minden diáknak és tanáraiknak a közelgő iskolai év vége felé jó pihenést, szép nyári élményeket kívánni!
Szeptembertől újra találkozunk!
Vigyázzanak egymásra, magukra!
Barátsággal: Vadkerti Imi

Tiszta szívvel, igaz hittel

2018. június 8-án a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a "Tehetség nagykövete" címmel tüntette ki Vadkerti Imrét. Mint a méltatásban elhangzott, a tehetségre egy életet lehet építeni, kiváltképpen, ha az szorgalommal, elkötelezettséggel és alázattal párosul. Vadkerti Imre nem csupán e megállapítás igazságát hordozza magában, de fáradhatatlanul járja az iskolákat szerte a hazában, a legeldugottabb telepükésekre is eljutva, egyedül, vagy zenésztársaival együtt. Iskolai megemlékezéseken, ünnepeken, órákon adva át gondolatait értékekről, életről, magyarságról. Méltó példaképe a felnövekvő nemzedéknek. Az elmúlt években tehetségkutató megmérettetéseken is találkozhatunk vele, védnökként, fővédnökként, zsűritagként, ifjú tehetségek támogatójaként. A díj átvételekor stílusosan a Tiszta szívvel c. dal hangzott el, Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid tolmácsolásában, majd a művész arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy élni és tevékenykedni csak tiszta szívvel és igaz hittel érdemes.
Tisztelettel gratulálunk, sok erőt kívánunk további útján!Bemutató előtt a Trianon rockopera

Gőzerővel folynak az új rockopera zenei próbái, valamint ezzel egyidőben a zenei felvétel előkészületei, melyet hamarosan dupla CD albumon vehetnek kezükbe. Az elmúlt hetek néhány pillanata.
Trianon! Ősbemutató a Hősök terén!

2018. június 22-én és 23-án nagyszabású rockopera bemutatójára kerül sor Budapesten, a Hősök terén. A Trianon című történelmi zenés játék Koltay Gábor rendezésében, Vadkerti Imre főszereplésével az alkotók gondolata és hite szerint nem csupán emléket kíván állítani nemzeti tragédiánknak. Hiszik, és vallják, hogy művükkel és művészetükkel részesei lehetnek annak a törekvésnek, amely a nemzet határokon átívelő egyesítését, és az öszetartozás érzését hivatott erősíteni.
A Hősök terén, június 22-én, és 23-án négy család történetét követhetjük nyomon, négy történelmi korban, 1920-tól napjainkig.
A rockopera zenéjét Koltay Gergely írta. Esőnap: június 24.


Vadkerti Imre gondolatai a rockopera sajtótájékoztatója után

Ősbemutatóra készülve


Az Olvasóknak

Tisztelt Honlap Olvasók! Kedves Barátaim!
Minden alkalommal, amikor tehetem, igyekszem megköszönni Önöknek, Nektek azt a bátorítást, támogatást, szeretetet, melyet tíz éve, a Társulat műsora során, és a döntő alatt nyújtottak, nyújtottatok. Nagyon sokat jelentett nekem! Csak meghatottan tudok visszaemlékezni arra az áprilisi estére. Higgyék, higgyétek el nekem, olyan, mintha tegnap történt volna!
Az elmúlt évtizedben felém áradó szeretetet, jelenlétet is megköszönve remélem, a jövőben is számos helyszínen találkozunk!
Isten áldjon mindenkit!
Barátsággal: Vadkerti Imi

Egy siker jubileumán

A honlap látogatói előtt nem ismeretlen a mai, jubileumi nap története.
Tíz éve, 2008. április 26-án követhették a Magyar Televízió Társulat című műsorának adását, a szereposztó válogatás Koppány döntőjét. Az este során, a megmérettetést követően Vadkerti Imre érdemelte ki, hogy megformálhassa az akkor 25 éves, jubileumi István, a király c. rockopera egyik főszerepét, Koppányt, a vezért. E szerep valódi mérföldkőnek bizonyult további pályáján, és azóta is elkíséri színpadokon, előadótermekben, szerte a hazában. Nem feledhetőek a Társulat előadásai, ahogyan a ma már legendás kolozsvári este sem. Akik részesei lehettek, szívesen emlékeznek a komáromi előadásokra is.
Vadkerti Imre fellépései szinte sosem múlhatnak el a Szállj fel, szabad madár c. ikonikus dal előadása nélkül. 2018-ban a mű már 35 éves jubileumát ünnepli. Az év során több helyszínen találkozhatnak a darab operai feldolgozásával, melyben Vadkerti Imre ismét Koppány szerepében lép majd a közönség elé.
A jubileum alkalmából kívánunk még sok szakmai sikert további művészi pályája során!


Turné Erdélyben

A tavaszi időszak első koncert turnéja erdélyi tájra viszi a Vadkerti-Zsapka-Sipos trió tagjait. Brassó, Keresztvár, Bukarest és Sepsikőröspatak magyar közösségének ad koncertet március 15.-e, nemzeti ünnepünk és a Székely Szabadság Napja alkalmából a verséneklő formáció. A pontos helyszínek, időpontok a Fellépések oldalon megtalálhatóak.
A turné jelmondata: Mert nyelvében, verseiben, dalaiban és forradalmi szellemében él a nemzet.

Megkezdődött a kanadai turné

A honlap olvasói előzőekben már olvashatták, hogy Vadkerti Imre ismét kanadai turnéra indul, ezúttal a Három királyok formáció tagjaként látogat a tengeren túlra. Derzsi György és Kovács Koppány társaságában tíz helyszínen mutatkoznak be, és adventi koncertkörútjuk után december közepén érkeznek haza. A fellépések helyszínei a honlap Fellépések oldalán nyomon követhetőek. Az eddigi állomásokon koncertjüket a napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt színész barátnak, a felvidéki színjátszás kiemelkedő alakjának, a Magyarországon is ismert Benkő Gézának ajánlották.Család-barát magazin még egyszer

A Magyar Televízió Család-barát magazinjában vendégeskedett Vadkerti Imre, családjával és barátaival. A jó hangulatú, közvetlen beszélgetésekkel és zenei betétekkel tarkított műsort megnézhetik a honlap videói között, illetve Vadkerti Imre hivatalos youtube csatornáján. Az egy órás műsorban betekintést nyerhettek az előadóművész hétköznapjaiba, eddigi életébe, és beleláthattak a jövő terveibe is. Néhány fotóval visszaidézzük a műsort.

Itt élned, halnod kell

Újra Budapesten a tavalyi év szuperprodukciója, az Itt élned, halnod kell zenés történelmi utazás. Az elmúlt évben, a Hősök terén bemutatott történelmi játék ezúttal a Papp László Sportarénában lesz látható, december 15-én. A darabban Vadkerti Imre is újra színpadra lép.
Beszélgetések a Magyar Televízióban

November 4-én, a Duna Televízió Család-barát magazinműsorának vendége lesz Vadkerti Imre és családja. Betekintést nyerhetnek mindennapjaikba, beszélgetnek hagyományokról, és a hírek szerint egy tájjellegű étel elkészítésének fortélyait is megtanulhatják a Vadkerti családtól.
November 15-én ugyancsak a Duna Televízió adásában láthatják Vadkerti Imrét, ezúttal Zsapka Attila és Sipos Dávid társaságában. A Harmónia díjas trió a Szórvány napján a Ridikül magazinműsorban osztja meg gondolatait szórványmagyarságról, határon túli megmaradásról, értékrendről. Természetesen a hangszereket sem hagyják otthon, zenélnek is az ünnepi műsorban.
Karácsonyi meglepetés lemez

A Három királyok formáció - melynek tagjai Vadkerti Imre, Derzsi György és Kovács Koppány - első lemezének örülhetünk hamarosan. A karácsonyfa alatt már biztosan ott lehet, és az ünnepek fényét emelheti az új hanghordozó. A megjelenés pontos dátumáról hírt adunk.
Kanadai turné

Vadkerti Imre újra tengeren túli turnéra indul, ezúttal a Három királyok formáció tagjaként. Zenésztársaival, Derzsi Györggyel és Kovács Koppánnyal november 24-én állnak először színpadra Kanadában, majd december közepén érkeznek haza. A három tagú csapat adventi koncert körútjának állomásairól tájékozódhatnak a honlap fellépések oldalán.
Interjú a Pátria Rádióban

2017. augusztus 24-én beszélgetést hallhatnak Vadkerti Imrével a Pátria Rádióban. Kitúntetésről, ezzel kapcsolatos gondolatokról, az idáig vezető útról és a jövő feladatairól beszélget Vadkerti Imrével a műsorvezető, Szalai Réka a Pátria Rádió Hangadó című műsorában. Az adás meghallgatható a www.patria.rtvs.sk internetes oldalon.
Hallgassák szeretettel!

Köszönet

Kedves Barátaim, Tisztelt honlap olvasók!
Ez úton is szeretném megköszönni az elmúlt napokban felém áradó fokozott szeretetet, gratulációkat, üzeneteket, öleléseket és kézfogásokat. Vallom, hogy mind élni, mind alkotni hittel érdemes. Hinni a zene erejében ugyan úgy sajátom, mint hittel vallani, és ha kell kiállni gyökereimért, gyökereinkért, a magyarságért, a határon túli magyar közösségek megmaradásáért, és gyarapodásáért. Igyekszem világnézetemet, a nemzethez való hűségemet nem csak gyermekeimnek tovább adni, hanem tágabb értelemben is elvetni ezt a magot. Az utóbbi évek megadták annak lehetőségét, zenész társaimmal távoli településeken is erősíthettük a magyar szó erejét. A Külhoni Magyarságért díj megerősít abban, hogy munkámat még nagyobb lendülettel és kitartással folytassam a számomra elrendeltetett úton, adjon a jó Isten még sok évet ehhez. Köszönöm mindazoknak, akik rám gondoltak, köszönöm a jelölőknek, és itt is szeretném megköszönni zenész barátaimnak, társaimnak, akikkel fellépek, mert nélkülük nem sikerült volna ezt elérni. Köszönöm családomnak, barátaimnak a megingás nélküli, bízó, és bíztató szeretetet, támogatást, melyet érzek, és melyre bizton támaszkodhatok. Köszönöm mindazoknak, akik ellátogatnak fellépéseimre, fellépéseinkre. Köszönöm Magyarország kormányának, hogy nem felejtkezik meg a határon túli magyarokról.
Isten áldjon mindenkit!
Köszönettel: Vadkerti Imi

Külhoni Magyarságért díjjal tüntették ki Vadkerti Imrét

A mai napon, 2017. augusztus 18-án, nemzeti és állami ünnepünkön Vadkerti Imre Külhoni Magyarságért díjat vehetett át az Országházban. Ezzel a kitüntetéssel a külhoni magyarságért végzett kitartó és kiemelkedő kulturális és közéleti tevékenységét, valamint a nemzet örökségének megőrzéséért végzett munkáját ismerték el az előadóművésznek. Vadkerti Imre neve egybeforr a felvidéki és más határon túl élő magyar közösségek képviseletével, rendületlenül képviseli szűkebb hazája érdekeit, és viszi hírét szülőhelyének. Aki a külhoni magyarságért tesz, az az összmagyarságért is tevékenykedik, mert a nemzet egységét szem előtt tartva, a magyar azonosságtudat megmaradásán dolgozik. Vadkerti Imre számos helyen fellépve, a nagy előadótermektől a legeldugottabb települések iskolájáig, a Kárpát-medencétől a tengeren túlig példát mutatva örzi magyarságát, tehetségével és a zene erejével munkálkodva a magyar szó érdekében, megmaradásunkért, boldogulásunkért.
Tisztelettel köszöntjük, és szeretettel gratulálunk!Egyre közelebb a Vörös Rébék

Még 51 nap, és felgördül a függöny Tatán, a szabadtéri színpadon, ahol is gyönyörű dallamokkal, értő rendezéssel, gondolatokat ébresztő díszletekkel megelevenedik Arany János balladája. Ármány, szerelem, bosszú, a múlt homályában gyökeredző, a szereplők életére sorsszerűen ható történet részesei lehetnek a nézők. Vadkerti Imre, mint már Önök is tudják, a kasznár szerepére készül a musicalballadában.
Jegyinformáció: 06/34 / 589-555 telefonszámon,a Tatai Magyary Zoltán Művelődési Központban.
Az alábbi felvételt meghallgatva kicsit Önök is részesei lehetnek a műnek, mely Derzsi György, a mű zeneszerzőjének ajánlása is egyben.
A darab alkotói mindenkit szeretettel várnak!
Bemutatkozik a darab

Vörös Rébék

A Megfeszített - Vadkerti Imre új szerepben

Ez év áprilisában új előadással jelentkezett a komáromi Magyarock Dalszínház, Koltay Gergely és Szűts István rockoperája,
A Megfeszített került bemutatásra.
Az örökérvényű gondolatokat, érzelmeket, a jó és a rossz, a szeretet és a gyűlölet létét, örök harcát ezúttal új felfogásban láthatta a közönség, mai, megváltozott korunkhoz adaptálva. A rockopera most bemutatott alapkoncepciója az, hogy egy olyan helyzetbe kerüljön bele ez az egész történet, mintha ma jelenne meg egy nem mindennapi ember a világban.
A Vezér szerepében Vadkerti Imrét láthatta a közönség. A történetben a vezér a gonosz megtestesítője, a pillanatnyi örömök élője, a pénz megszállottja, aki minden cselekedetét ennek rendeli alá. Vadkerti Imre a tőle megszokott erős szerepformálással keltette életre a karaktert. Az általa vezetett, kihasznált emberek öntudatra ébredése jól nyomon követhető az előadásban. Modernizált Jézus történetet láthatnak, akik megtekintik a darabot, ám a modern felfogás is hű marad az eredeti, és örök emberi értékekhez. Jó szórakozást mindenkinek, akik megtekintik a rockoperát, melynek időpontjai a honlap Fellépések oldalán követhetők.

A bemutatón készült fotók megtekintehetők az alábbi albumban:

Megfeszített premier - fotók

Ünnepi pillanatok Tatán

A március 15-ét övező ünnepi pillanatok egyikének lehettek tanúi Tatán, március 12-én, a Városházán. Itt mutatták be V. Smídt Róbert szőgyéni (Felvidék) szobrász és fafaragóművész monumentális alkotását.
A "Himnusz" faragott táblakép egyedülálló a maga nemében. nem csupán mérete miatt. Az 5x2 méteres 800 kg súlyú tölgyfa kép a magyarság történelmét jeleníti meg a honfoglalás előtti időszaktól. A kép, középpontjában a pozsonyi csatát idézi fel, egy életfával és uralkodókkal - ahogyan mindezt a történelem viharai tépik szét. Mondanivalója a kép alkotója szerint lelkiismeretünk harangját kongatja meg, és lelkünket formázza nemzeti öntudattá.
Az avatáson résztvevők Vadkerti Imre méltó tolmácsolásában hallhatták a Nemzeti dalt (Kormorán), majd Erkel Ferenc Hazám, hazám áriája csendült fel.
A faragott kép április közepéig Tatán, majd ezt követően további tizenkét helyszínen tekinthető meg.


Jön a Vörös Rébék! - Sajtótájékoztató Tatán.

Mint már Önök előtt is bizonyára ismeretes, 2017-ben ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját. Az ebből az alkalomból meghirdetett Arany 200 rendezvénysorozat kiemelkedő produkciójának ígérkezik a Vörös Rébék új musical ballada, melyet a költő műve nyomán Pesty-Nagy Kati álmodott színpadra, Derzsi György avatott, értő, a mű hangulatát érzékenyen tolmácsoló zenéjével.
Az ősbemutatóra ez év július 28-án, Tatán, a szabadtéri színpadon kerül sor. A mű előzetes bemutatása, ünnepélyes sajtótájékoztató keretében 2017. március 2-án, a költő születésnapján volt, Tatán. Itt derült fény a musical szereposztására is.
A kasznár szerepében Vadkerti Imrét láthatja majd a közönség. A sajtótájékoztatón részletek is felcsendültek a készülő műből.


A tatai sajtótájékoztatón készült fotók megtekinthetők itt:

A Vörös Rébék bemutatkozott - fotók

Figyeljék a híreket!!

A nyár kiemelkedőnek ígérkező produkciójáról hamarosan érdekes információk látnak napvilágot!
Információ

Kedves honlap olvasók!
A Vadkerti-Zsapka-Sipos formáció március 4-re meghirdetett fellépése zártkörű. A trió szeretettel vár mindenkit a március 17-én megtartásra kerülő ünnepi koncertre. Részletek a Fellépések oldalon.

Az 56-os koncert újra hallható

A Vadkerti-Zsapka-Sipos trió kiegészülve Madarász Andrással, és Jónás Csaba versmondóval ismét bemutatja ünnepi, 56-os műsorát. A Koncert először Észak-Komáromban, majd Nyitrán és Kolonban lesz hallható. Bövebb információk a honlap Fellépések oldalán találhatók. A művészek szeretettel várnak mindenkit.
Részvétnyilvánítás

Kedves Mindenki!
Megrendülve olvasom sok honfitársammal egyetemben az olaszországi buszbalesetről szóló híreket. Mint édesapa, mélyen átélem a gyászoló szülők érzéseit, bár tudom, fájdalmuk töredékét sem érezhetem. A tragédia áldozatainak hozzátartozói részére kívánok sok erőt, és őszinte részvétet nyilvánítok. A túlélőknek mielőbbi gyógyulást, és majdan megnyugvást!
Tisztelettel Vadkerti Imre

A Magyar Kultúra Napján

Áldott Karácsonyt!

Kedves honlap olvasók!
Szeretnék ez úton is Önöknek, Nektek, nagyon szép, áldott és békés karácsonyt kívánni! Kívánom, hogy ezt az ünnepet családban tudják, tudjátok eltölteni, hiszen a család meghatározó életünkben. A biztonság, a szeretet, generációkon át öröklődő értékeink tere. Szerepe kiemelkedő gyermekeink, unokáink, és a jövőt illetően is. Találják meg kis és nagy közösségeikben, családdal és barátokkal körülvéve a szeretetet, a békét, és karácsony igézetét. Egyben, mivel az elmúlt hetek fellépés sorozata miatt eddig nem volt alkalmam, itt szeretném megköszönni a sok kedvességet, melyet egész évben kaptam. Köszönöm a Harmónia díjra való számtalan jelölést, és a sok sok gratulációt. Remélem, a jövőben is számos helyen találkozhatunk!
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Barátsággal Vadkerti ImiVadkerti Imre ismét Harmónia díjas

2016. november 19-én a felvidéki Nagykaposon került sor az ötödik, jubileumi Harmóni díj díjkiosztó gálaműsorára. Ebben az évben is több kategóriában osztották ki a rangos zenei elismerést. A közönség - és civil szervezetek által benyújtott jelölést követően szakmai kuratóriumi döntés után hirdetnek győzteseket. 2016-ban Az év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz műfajban kategória legjobbja, szakmai kuratóriumi döntés alapján a Vadkerti Imre-Zsapka Attila-Sipos Dávid verséneklő trió lett. Vadkerti Imre már 2013-ban részesült az elismerésben, így immár kétszeres Harmónia díjas előadóművész. A verséneklő zenekar másik két tagja, Zsapka Attila és Sipos Dávid is voltak már díjazottak, egyéb kategóriákban. Mind a hárman a felvidéki zenei élet meghatározó képviselői, művészi tevékenységüket, és szűkebb hazájuk művészetéért végzett munkájukat ismerték ma el e felvidéki zenei ünnepen. A magyar szó szeretetét, az anyanyelvhez való hűséget képviselve jutnak el a magyarlakta területek legtávolabbi pontjaira is, előadásokat tartanak iskolákban, hogy közelebb vigyék a diákokhoz a magyar nyelv, a magyar versek és a magyar kultúra szeretetét. Népszerűségük a felnőtt hallgatóság körében is töretlen a formáció megalakulása óta. Gratulálunk!A jótékonyságé ismét a főszerep

Ez év december 4-én ismét jótékonysági gálaestre kerül sor a bátorkeszi kultúrházban. A Helios Spes P.T. polgári társulás szervezésében megvalósuló rendezvény bevételével Böjte Csaba árváin kívül más rászorulóknak is segítséget kívánnak nyújtani a közelgő tél, és az eljövő ünnepek alkalmából. A jótékonysági rendezvényen fellép, és a gyűjtést támogatja a Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Sipos Dávid verséneklő együttes is. Az est folyamán idén először átadásra kerül a Pro Harbitate-Az odaadásért díj is. Ezt az elismerést olyan emberek, társulások, csoportok kapják majd, akik szívüket, lelküket adják, adták a családért, hazáért, nemzetért, egy jó ügyért. Hagyományteremtő szándékkal indítják útjára a díjat, tervek szerint ezentúl minden évben átadásra kerül. Az esemény pontos időpontja a honlap Fellépés oldalán is elérhető.
Vadkerti Imrét Harmónia díjra jelölték

2016-ban jubilál a Harmónia díj, mely a legrangosabb elismerése a Szlovákiában élő magyar zenészek művészi tevékenységének. A díjra magánszemélyek, kulturális és nonprofit szervezetek egyaránt jelölhetnek felvidéki előadókat, zenészeket. A nevezések elbírálása minden évben a Harmónia Kuratórium feladata, titkos szavazás alapján. Vadkerti Imre 2013-ban énekes kategóriában kiérdemelte ezt a rangot. Idén zenésztársaival, a már szintén Harmónia díjjal jutalmazott Zsapka Attilával és Sipos Dáviddal jelölték az elismerésre, Az év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz műfajban kategóriában. A Vadkerti-Zsapka-Sipos trió mint ismeretes, immár harmadik éve küldetésként értelmezve járja a magyar területek iskoláit, szerte a Kárpát medencében, viszi közelebb a diákokhoz a megzenésített verseket, azok szeretetét. Mind e mellett nagy sikerű, teltházas akusztikus koncerteket adnak felnőtt hallgatóiknak, művelődési házakban, templomokban megrendezett koncertjeik mindig mindenütt ünnep-és élményszámba mennek. Munkájuk elismerése a jelölés. A díjkiosztásra 2016. november 19-én kerül sor a felvidéki Nagykaposon.
"Valami készül..."

Amíg a legújabb eseményről tájékoztatni tudjuk az oldal olvasóit, addig is ne felejtsük el, hogy Vadkerti Imre továbbra is a Sjáli kávé arca. Minden egyes csomag kávé megvásárlásával a szlovákiai Kantha Dóra Alapítványt támogatják, ezzel a daganatos beteg gyermekek kezelését, ápolását, gyógyulását. A Kantha Dóra Alapítvány minden évben támogatást nyújt a Bátor Tábor elnevezésű, rosszindulatú betegségben szenvedő betegeket táboroztató egyesületnek, amely a gyermekek testi-lelki jólétét szolgálja.
A Sjáli kávé megvásárolható:
Észak-Komárom: Green Coffee kávézó
Gúta: Mini Flóra virágbolt
Dunaszerdahely: CUVEE mintabolt
Rendelhető:www.sjali.com
vagy Sebő Éva +4210915744019 telefonszámon.
Új 1956-os műsor
Mert egy nép azt mondta " Elég volt"

Új műsorral készül az 1956-os emlékévben, a forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára a Vadkerti-Zsapka-Sipos akusztikus trió, ezúttal kiegészülve Madarász Andrással, a Kor-Zár zenekar tagjával, és Jónás Csaba, Wass Albert díjas versmondóval. Az együttes a Balassi Intézet felkérésére több helyszínen mutatja be új műsorát, egy 1956-os vándorkiállítással együtt emlékezve az eseményekre. A helyszínekről hamarosan értesülhetnek a honlap Fellépések oldalán. A programot az 1956-os forradalom évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.
Vadkerti Imre újra a János vitézre készül

A Magyar Lovas Színház ismét műsorára tűzi Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékát, Derzsi György rendezésében. Vadkerti Imrét újra Bagó szerepében láthatja, és hallhatja a komáromi közönség. Jó hír mindazoknak, akik nem láthatják a darabot ez évben, nekik a Magyar Televízió M5 csatornáján ajánljuk megtekinteni a legendás előadást, 2016. október 21-én, 19:55-kor.
Jubileumra és ünnepre készülve

Az idén negyven éves, és az elmúlt évtizedek legendás Magyar Örökség díjas zenekara, a Kormorán együttes jubileumi koncertre készülődik. Az esemény helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház. 2016. december 16-án szeretettel várnak mindenkit emlékek felidézésére, és együtt ünneplésre.
Koncert nyilak zúgása mellett

Fűzér település történelmi vára volt a helyszíne Mónus József, a Farkas, többszörös világbajnok harci íjászunk legújabb táv-és céllövésének, melyet a Guiness rekordok között jegyeznek. A Farkas rekordkísérlete alatt és után, Vadkerti Imre koncertjét hallgathatta a közönség a füzéri várfalról. Kettőjük személyisége, valamint a történelmi háttér tükre annak a szellemiségnek, amelyet a magyar zászlóért, nemzeti önállóságunk örökös szimbólumáért, annak tiszteletére és becsületéért, valamint nemzettudatunk erősítéséért folytatnak nap mint nap, ki az íjjával, ki a hangjával. Az alábbi fotók a sikeres Guiness rekord helyszínén készültek. Helyszíni filmrészletet láthatnak a honlap Zene oldalán található videók között, és Vadkerti Imre hivatalos csatornáján.


Ünnepi koncertek, fellépések

Az idei, 2016-os esztendő nemzeti ünnepén, az augusztus 20-i ünnepkörben is több helyszínen láthatták, és hallhatták Vadkerti Imrét, mint a honlap fellépés naptárából is kiderül. Felvidéki és magyarországi településeken adott önálló műsort, akusztikus koncertet Zsapka Attila és Sipos Dávid társaságában, és a Kormorán zenekar fellépése nélkül sem múlhatott el Szent István napja. Mind e közben, az ünnep estéjén, a budapesti tüzijáték alatt is megszólalt egy régebbi felvételről. Ebben az évben a látványos esti program alatt az István, a király rockopera dalai voltak hallhatóak, a 25. éves jubileumi előadásból, a jövőre éppen tíz éves Társulat szereplőinek előadásában. A tűzijáték részletét megnézhetik, és a Szállj fel, szabad madár emblematikus dalt Vadkerti Imre előadásában meghallgathatják a honlap Zene oldalán található videók között, és Vadkerti Imre hivatalos csatornáján.
A dal és a tüzijáték részlete

Szállj fel, szabad madár

Vadkerti Imre Pro Traditione díjban részesült

2016. augusztus 3-án került sor hagyományosan a felvidéki Zsigárdon, a Pro Traditione díj átadására. Kaszás Attila szülőhelyén nagy gonddal ápolják a magyar hagyományokat, és kultúrát, ezzel is méltó emléket állítva a hely híres szülöttjének. A Kaszás család által alapított, és kuratóriumi megerősítéssel bíró díjat minden évben olyan személynek ítélik oda, aki Szlovákiában élő, szlovák állampolgárságú, magyar ajkú művész, és a magyar kultúra ápolásáért, megmaradásáért dolgozik, valamint méltó képviselője Felvidéknek, és az ottani magyarságnak. 2016-ban az elismerés Vadkerti Imréé, aki kiemelkedő és példaértékű munkáját fáradhatatlanul végzi e nemes célok érdekében.


Az alábbiakban a Pro Traditione díj átadását követő híradásokból idézünk:

Vadkerti Imre Pro Traditione díjas - Felvidék ma hírportál

Összeállítás az Itt élned, halnod kell produkcióról
A honlapon folyamatosan bővülő összefoglalás és ezen belül képgaléria található az Itt élned, halnod kell 2016 előadással kapcsolatban:

Itt élned, halnod kell 2016


Megkezdődtek a próbák a Hősök terén

Hétfő óta tartanak a próbák Budapesten, a Hősök terén, az Itt élned, halnod kell szereplőivel, és megálmodóival. A több, mint ötszáz főt felvonultató monumentális rockfantázia főbb szerepeiben ismert, neves énekesek, színészek alakítják történelmünk meghatározó alakjait. Vadkerti Imrét mint Álmos vezér megformálóját, valamint székely Dózsa György szerepében láthatják. E mellett több jelenet központi alakjaként is megjelenik a szoborcsoport övezte színpadon.Itt élned, halnod kell

Történelmi időutazás helyszíne lesz a budapesti Hősök tere, 2016 nyarán. A félkörívű szoborcsoport ölelésében látványos, monumentális színpadon elevenedik meg hazánk történelme, a Honfoglalástól egészen a rendszerváltásig. Az elmúlt évtizedek kiemelkedő szuperprodukcióját láthatják a nézők 2016. június 17 és 18-án. A hazai rock-és zenei élet kiválóságai között az egyik főszerepben Vadkerti Imrét láthatják, és hallhatják. A mű rendezője Koltay Gábor, zenei megálmodója Koltay Gergely és Szűts István. Jegyek már megvásárolhatóak az ismert jegyirodákban.Üdvözlet

Minden Olvasónak!
Tavaszi fellépések

A februári nagy Felvidék-járást követően néhány fellépés erejéig ismét a jótékonyság került előtérbe Vadkerti Imre és a trió munkájában. Műsorukkal rászorulókat, beteg gyermeket, illetve az Ózdi Városi Kórházat támogatták. Majd rövid pihenő után már a márciusi, ünnepi koncertsorozat vette kezdetét. A megemlékező műsorok időpontjai megtalálhatóak a fellépésnaptárban. Felvidéki helyszínek mellett Pápán és Veszprémben is hallhatják Vadkerti Imrét.
Üdvözlet

Tisztelt Honlap olvasók, érdeklődők! Kedves Barátaim!
Az elmúlt év végén igyekeztem minden koncertemen, fellépésemen megköszönni zenész barátaimmal együtt az egész éves érdeklődésüket, kitartásukat, kedvességüket. Remélem, az új évben is minél több értékes, szép vagy vidám percet tölthetünk együtt a zene közvetítésével. Engedjék meg, hogy békességet, boldogságot és jó egészséget kívánjak mindannyiuknak 2016-ban is. Isten áldja Önöket!
Barátsággal: Vadkerti Imi
2015 Karácsonyán

Adventi koncertek

2015 Adventjét karácsonyi kántálással üdvözli Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid. December 28-tól számos helyen csendülnek fel a trió előadásában karácsonyi énekek, és az ünnephez illő dallamok. A nyilvános fellépések, kántálás helyszínei az oldal Fellépésnaptárában nyomon követhető.
Vadkerti Imre és a Sjáli kávé együttműködése a jótékonyság jegyében

Vadkerti Imre ismét örömmel állt a jó ügy szolgálatába, ezúttal a Kantha Dóra Alapítványt támogatva nyújt segítséget. Miután számos jótékonysági est és fellépés fűződik nevéhez, ezúttal a Sjáli kávékat reklámozva igyekszik hozzájárulni az adományok gyűjtéséhez. A Sjáli tulajdonosa - Starubinger Zoltán - úgy döntött, minden egyes Vadkerti Imre arcával és aláírásával ellátott kávéból a profitot felajánlja az alapítvány gyermekrák ellen folytatott küzdelméhez.Az alapítványt Önök is támogathatják, személyesen is hozzájárulhatnak munkájához. Látogassanak el ez év december 14.-én Észak-Komáromba, ahol a Városi Művelődési Központban 17.00 órai kezdettel karácsonyi koncertet ad Vadkerti Imre számos művész barátjával együtt. A neves fellépőkkel megrendezett est bevétele a Kantha Dóra Alapítványt, és a gyermekrák elleni küzdelmet hivatott támogatni. A fellépés megtalálható a honlap Fellépések oldalán is.
Bővebben egy új formációról

Mint arról már korábban értesültek, Vadkerti Imrét egy új formáció tagjaként is egyre többet láthatják a koncertlátogatók. A három tagú együttes tagjai Vadkerti Imre Harmónia díjas énekesen kívül, Zsapka Attila és Sipos Dávid. Mindketten a szintén Harmónia díjas Kor-Zár együttes tagjai, Zsapka Attila egyben alapító tagja is a verséneklő zenekarnak. A trió már több sikeres turnét, koncertet tudhat maga mögött az elmúlt egy év során. Vadkerti Imre ezeken a fellépéseken már hangszeres zenészként is jelentkezik. Műsorukban a verséneklés hangsúlyos szerepet kap, ezen túl örökzöld slágereket, és magyarságukról, hazafias érzelmeikről szóló dalokat hallhatnak a jelenlévők. Az együttes bemutatkozó, hivatalos videoklippjét megtekinthetik a honlap Zene oldalán található videók között, és Vadkerti Imre hivatalos csatornáján.
A bemutatkozó felvétel

Sólyomszárnyán-válogatás

Szemtől szemben Vadkerti Imrével

Volt egyszer egy fiú, aki nagyon szeretett énekelni. Ez a fiú ma elismert előadóművész. Álmokról, azok megvalósulásáról, az idevezető útról Bárdos Ágnes beszélgetett Vadkerti Imrével, a Szlovák Televízió Magyar Adásában, mint erről korábban már értesülhettek. Ezt a beszélgetést most meg is hallgathatják a honlap olvasói.
Bárdos Ágnes interjúja Vadkerti Imrével

Szemtől szemben


Interjú Vadkerti Imrével

2015. június 19.-én 16:10 perckor interjút láthatnak Vadkerti Imrével pályájáról, eddig elért sikereiről a Szlovák Televízió Magyar Adása STV2 csatornájának Szemtől szemben című műsorában.
Az adás az alábbi oldalon megtekinthető

Szemtől szemben

Ismétlés: június 22. 10:05

Újabb lemez öregbíti a Kormorán hírnevét

Ez év májusában újabb Kormorán lemeznek örülhetnek a zenekart, és a Vadkerti Imre valamint Fehér Nóra nevével fémlezett korszakot kedvelők. A Titkok könyve néven megjelent hanghordozó tizenhárom új dalt, és egy Cseh Tamás feldolgozást tartalmaz.
Sólyom szárnyán Bécsben

Bécsben, a Collegicum Hungaricumban koncertezett Vadkerti Imre zenésztársaival, Zsapka Attilával és Sipos Dáviddal. A bécsi közönség előtt is nagy sikert arattak a művészek akusztikus hangzású koncertükkel, melyben megzenésített versek és örökzöld slágerek voltak hallhatóak.
A 2015. május 21-i bécsi fellépésről hallhatnak beszámolót:

A koncertről


Vadkerti Imre a Zeneakadémián

A Zeneakadémián 2015. április 18-án ünnepi műsorral köszöntik a 70 éves Szörényi Leventét. Az Illés együttes frontemberét, rengeteg sláger, számos rockopera (köztük az István, a király) szerzőjét, a műveivel a klasszikus és a könnyűzenét elválasztó határvonalat rendre átlépő alkotót ünneplő műsorban színpadra lép Vadkerti Imre is.

Tiszta szívvel

Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid több nagysikerű koncert körút után új műsorral jelentkezett a Költészet napjára. Az új formáció Tiszta szívvel című estje megzenésített versekkel igyekszik a magyar költészetet mind szélesebb körben megszerettetni, és emberi közelségbe hozni a verséneklés varázsát. Jól ismert, és kevésbé ismert mai magyar költők művei hangzanak el újszerű megzenésítésben, akusztikus, élő hangzásban.

Zúg március - koncertkörút a Felvidéken

Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid tizennyolc helyszínen lépnek fel Zúg március című műsorukkal. A turné március 12.-én vette kezdetét, és március 20.-án ér véget. Nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó dalok, Kor-Zár és Kormorán szerzemények hallhatóak előadásukban. A turné A kultúráért Gömörben és Gömörön Túl Polgári Társulás szervezésében valósul meg. Céljuk eljuttatni a kultúrát Felvidék akár legkisebb településeire is. Az előadások minden helyszínen zajos sikert aratnak.
Új rockoperára készülve
Új rockopera elkészült hanganyagának bemutatója, és CD bemutató volt ma, 2015. január 31.-én az Óbudai Kulturális Központban. A mű Don Bosconak, a Szalézi Társaság alapítójának életét dolgozza fel, regényes színezettel. A darab főszerepét, Don Boscot, a szalézi szerzetest Vadkerti Imre szólaltatja meg. A rockopera ősbemutatója kora nyárra várható. A szövegkönyv , és a dalok írója Szőke István Attila, a mű zeneszerzője Szűts István.Üdvözlet
A honlap olvasói, kedves Mindenki!

Engedjék meg, hogy áldott, szeretetben eltöltött ünnepet kívánjak Önöknek! Márai Sándor gondolatát szeretném idézni -"Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni."
Boldog Karácsonyt!

Vadkerti Imi

Interjú a Pepita Magazinban
A Pepita Magazin 2014. november 17-én megjelent számában ötoldalas interjú olvasható Vadkerti Imrével pályáról, megvalósult álmokról, tervekről.


János vitéz a tengeren túlon
Közel 4000 km-t utazva, hét kirobbanó sikerű előadás után feléhez érkezett az Észak -Amerikában zajló turné, mely a Magyar Lovas Színház produkciója. A továbbiakban még öt helyszínen lesz látható Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátéka. Az érdeklődés minden helyszínen nagy, az ott élők várják a sikerprodukciót. A turné végeztével november utolsó napjaiban érkeznek haza a fellépő művészek.
János vitéz - fotóalbum
A honlapon válogatást találhatnak a komáromi Magyar Lovas Színház János vitéz előadásán készült fényképekből:

János vitéz 2014. - Fotóalbum

János vitéz - turné Észak-Amerikában
Vadkerti Imre ismét a tengeren túlra indul, ezúttal a magyar kultúra szellemiségét közvetítő zenés színházi előadást mutatnak be művész társaival Észak-Amerikában. Az egy hónapos turné során Bagó szerepét alakítja Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékában, amely a komáromi Magyar Lovas Színház produkciójában Kanada és az Egyesült Államok számos városában látható lesz.


Vadkerti Imre és barátai - fotóalbum
A honlapon válogatást találhatnak a komáromi Magyar Lovas Színházban megtartott Vadkerti Imre és barátai koncerten készült fényképekből:

Vadkerti Imre és barátai 2014. - Fotóalbum


Kincsem
a Duna World csatornán
A Magyar Lovas Színház 2014 júliusában mutatta be Márkos Attila és Derzsi György Kincsem című zenés darabját. A nagy sikerű előadásban Vadkerti Imre a híres versenyló tulajdonosát, a grófot alakította. A lovas színházi bemutatóról készült felvétel 2014. október 8-án 21.20-kor ismét látható lesz, ezúttal a Duna World csatorna műsorán.

Interjú a Szabad Újság magazinjában
A Szabad Újság Kultúrház című magazinjának 2014. szeptember 19-én megjelent 38. heti számában négyoldalas interjú olvasható Vadkerti Imrével.


Vadkerti Imre és barátai koncert
2014. szeptember 14-én immár hagyományosan a komáromi Magyar Lovas Színházban adott koncertet Vadkerti Imre.

A művészt ezúttal is zenész barátai körében láthatták a színpadon. A két órás koncert alatt felléptek még a magyar és a felvidéki zenei élet kiválóságai. Így köszönthették a nézők Szolnoki Pétert, a BonBon zenekar énekesét, Sipos Imrét a Pesti Magyar Színház művészét, valamint Gáspár Álmost, a Kormorán zenekar tagját. Felvidékről vendégként érkezett Kovács Koppány, a sikeres Rómeó vérzik rockzenekar frontembere, és Zsapka Attila, a Kor-Zár együttes alapítója és tagja. Vadkerti Imre ismét széles repertoárból válogatott, a közönség által szeretett dalokat vonultatva fel. Megszólaltak a színpadon a V-Band eddigi koncertjein már többször hallott szerzemények, és a zenekar által eddig kevésbé énekelt nóták is. A koncert első perceitől taps, ováció kísérte a fellépést, és több esetben állva ünnepelt a közönség.


Múltat idéző perceknek lehettek tanúi, amikor az AlfaRock együttes lépett a színpadra, felidézve a kezdeti zenész évek két sikeres dalát. Az este egyik csúcspontja volt, amikor Szolnoki Péter és Vadkerti Imre együtt énekelték a Valami Amerika című dalt, előtte emlékezve a Csináljuk a fesztivált műsor felvételei közben együt eltöltött percekre.


Jelen volt az est folyamán a meghatottság is. Távollétében a régi jó barát, Derzsi György videó üzenetet küldött, nagyszabású koncertje alkalmából üdvözölve barátját. A humoros hangulatú üdvözletet követően mindenki meglepetésére Derzsi György érkezett a színpadra, az Azért vannak a jó barátok című dallal, melyet a közönség felállva és tapsolva együtt énekelt a színpadon lévőkkel.


Az est fináléját követően a Kell még egy szó című Kormorán dallal búcsúztak Vadkerti Imre és barátai, valamint a fellépő művész vendégek, majd a nézőtéren helyet foglalók szűnni nem akaró tapsa közepette felhangzott az előadó emblematikus dala, a Szállj fel, szabad madár. A nézők spontán és együtt énekelve a magyar és a székely Himnusz hangjaival köszöntötték, és köszöntek el a fellépőktől.


A koncertet magas művészi színvonal és baráti közvetlenség jellemezte. A zenekar tagjai voltak: Vadkerti Imre (ének, gitár), Szűts István (billentyű), Kovács László (dobok), Emmer Péter (gitár, ének), Zsoldos Tamás (basszusgitár), Sipos Dávid (szaxofon), Tornóczi Tibor (herfli), Zsapka Attila (gitár). Felléptek Szolnoki Péter (ének, fuvola), Zsapka Attila (gitár, ének), Kovács Koppány (ének),Sipos Imre (vers, ének). Gáspár Álmos (hegedű), Vadkerti Bence és Csanádi Bonifác (hegedű), valamint és az AlfaRock zenekar tagjai: Hencz Tihamér, Kertai Krisztián, Reicher Richárd, Rigó Péter, Szlatky Zsolt és Vadkerti Imre.
A hang- és fénytechnikáról Ferenczi Kornél és a Ferenczi Sound gondoskodott, míg a látványt Stugel Tibor és a Vizuál Team biztosította.


Újra Vadkerti Imre és barátai koncert
a komáromi Lovas Színházban
Szeptember 14-én este Vadkerti Imre immár harmadik alkalommal ad nagyszabású koncertet Komáromban, a Magyar Lovas Színházban. A művészt ezúttal is zenész barátai társaságában láthatjuk a színpadon. A fellépők között találkozhatunk a hazai, és Felvidék zenei életének jeles képviselőivel.
A koncert 2014. szeptember 14-én 18.00 órakor kezdődik.
Részletekről, jegyelővételről tájékoztatást kaphatnak :
a 00 421 908384218-as telefonszámon.
illetve a Magyar Lovas Szinház Komárom:+36304948580-as telefonon
valamint a vadkerti.art@gmail.com email címenVáltozás
Vadkerti Imre fellépése augusztus 18-án Tihanyban, a Régi Idők Udvara Étterem és Skanzenben technikai okok miatt elmarad.

Kincsem a Duna Televízióban
A Magyar Lovas Színház 2014 júliusában mutatta be Márkos Attila és Derzsi György Kincsem című zenés darabját. A nagy sikerű előadásban Vadkerti Imre a híres versenyló tulajdonosát, a grófot alakította. A lovas színházi bemutatóról készült felvétel 2014. augusztus 20-án 23.05-kor látható lesz a Duna Televízió műsorán.

István, a király
A nyár folyamán újra régi, sikeres szerepében láthatják Vadkerti Imrét. Nagy várakozás előzi meg a Magyar Lovas Színház augusztusi bemutatóját, mely ezúttal Derzsi György rendezésében lesz látható Komáromban, Koppány szerepében Vadkerti Imrével.

Ugyancsak 2014 augusztusában újra életre kel a tavalyi, óriási sikerű kolozsvári előadás, Zsuráfszky Zoltán rendezésében, a Társulat művészeivel a címszerepekben. Az előadás helyszíne ezúttal a felvidéki Ipolybalog lesz, ahol ismét a Vezér szerepében lép színpadra Vadkerti Imre.

A 2013-as kolozsvári bemutató után a Felvidéken is lélekemelő előadásnak lehetnek részesei azok, akik ellátogatnak Ipolybalogra.


KINCSEM
Nagy sikerű bemutató a Magyar Lovas Színházban
Nagy sikerrel mutatták be Komáromban, a Magyar Lovas Színházban Márkos Attila és Derzsi György új darabját, Kincsem címmel. Az előadást két estén át láthatták a nézők, június 18-án és 19-én. A mű főszerepében a grófot alakító Vadkerti Imrének tapsolhatott a közönség.

A darabról a honlap Színész oldalán olvashatnak. A főpróbán és a premier előadáson készült fotók megtekinthetők itt:

Kincsem - fotók

Megjelent Vadkerti Imre szólóalbuma
Megjelent Vadkerti Imre sokak által várt szólóalbuma, Sólyomszárnyán címmel. A tizenegy dalt tartalmazó CD a fellépések helyszínein érhető el, valamint a honlap Kapcsolat oldalán lévő Lemezrendelés elérhetőségen is rendelhető.

Az albumról a Felvidék ma kulturális rovata is hírt adott. A hírportálon megjelent írás elérhető a honlap Sajtó oldalán, illetve az alábbiakban olvasható:

A Felvidék ma hírportál írása a nemrég megjelent szólóalbumról

János vitéz a Duna Televízió műsorán
A Magyar Lovas Színház 2013 áprilisában mutatta be a János vitéz című daljátékot, amelyben Vadkerti Imre Bagó szerepét alakította. Az előadásról készült felvételt 2014. június 9-én, Pünkösd hétfőn 21.55-kor műsorára tűzi a Duna Televízió.


Dáridó a Muzsika TV-ben
A Muzsika TV csatornáján futó Dáridó című zenés szórakoztató műsor 2014. június 7-én 17.00 órakor kezdődő adásában Vadkerti Imre és a Magyar Lovas Színház társulata is látható lesz. A műsor ismétlése június 8-án 20.00 órai kezdettel tekinthető meg.

Kezdetét vette az amerikai turné
Vadkerti Imre és Fehér Nóra elutazott Észak-Amerikába, ahol három héten át tartó turnéjuk során műsorukkal ellátogatnak több kanadai és egyesült államokbeli városba. Velük tartott Vermes Balázs néptáncos is, a felvidéki Gútáról - aki egyúttal eredményes lovasíjász is -, hogy színesítse a programot.
A turné műsorán felcsendülő magyar dallamok hozzájárulnak a magyarság kulturális örökségének életben tartásához, és kifejezésre juttatják az összetartozás érzését.


A 2014. május 30-i clevelandi koncertet követően a Bocskai Rádió interjút készített a fellépő művészekkel és a turné szervezőjével, amely az alábbiakban meghallgatható:

A Bocskai Rádió interjúja


Elismerés
2014. április 27-én a Magyar Megmaradásért Duna-mente és Alsó-Garam mente Polgári Társulás vezetősége Tiszteletbeli elnök kitüntető címet adományozott Vadkerti Imrének, a felvidéki magyar kultúra megmaradásáért végzett munkája, és a magyar hagyományok ápolása terén kifejtett tevékenysége elismeréseként.Sólyom szárnyán
2014 tavaszán megjelenik Vadkerti Imre első lemeze. A Sólyom szárnyán címen megjelenő új lemez az előadó kedvenc dalait tartalmazza, és meglepetést is tartogat majd.Vendégszereplés az Egyesült Államokban
2014 májusában harmadik alkalommal turnézik a tengeren túlon Vadkerti Imre és partnernője, Fehér Nóra. A közel három hetes turné alatt kanadai helyszíneken kívül az Egyesült Államok több nagyvárosában is közönség elé lépnek. Műsorukkal a magyarság összetartozását hangsúlyozzák, segítségül hívva a hit és a zene erejét.

Harmónia díjátadó gála Kassán
2014. március elsején harmadszor adták át a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díjat. A díjátadó gálán, amely az idei évben a kassai Thália Színházban került megrendezésre, a tavalyi év díjazottjaként Vadkerti Imre is fellépett zenekarával, nagy sikerű produkcióval színesítve a színvonalas műsort, amelyben díjátadóként is közreműködött.Kormorán-KoBaK zenei tábor, 2014
Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kormorán zenekar és a Kormorán Baráti Kör tagjai által szervezett, egyre nagyobb érdeklődéssel kísért nyári zenei tábor. Az eseménynek ezúttal a felvidéki Búcs község ad otthont, 2014. június 29. és július 5. között. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja.

Részletes információ :
a 06 20 954 6610-es telefonszámon.


A Kormorán karácsonyi koncertje
ismét látható a televízióban
A Kormorán zenekar 2013. december 20-i karácsonyi koncertjéről készült felvétel 2014. február 6-án 21.55-kor a Duna World televíziós csatorna műsorán is megtekinthető.

Karácsonyi Kormorán-Transylmania koncert
a Duna Televízióban

A Kormorán és a tízéves erdélyi Transylmania zenekar 2013. december 20-án közös karácsonyi koncertet adott az újpesti Ifjúsági Házban.
A koncertről készült felvétel 2014. január 28-án 23.45-kor lesz látható a Duna Televízió műsorán.

Interjú a Gútai Lapokban
A Csallóköz hetilap mellékleteként megjelenő Gútai Lapok 2014. januári számában interjú olvasható Vadkerti Imrével. A művésszel Halász Béla, a Gútáért Polgári Társulás elnöke beszélgetett. Az interjút megtalálhatják a Sajtó oldal cikkei között.

Ismét az Ismerős Arcok zenekar vendége lesz Vadkerti Imre
Az Ismerős Arcok együttes 15 éves pályafutását ünnepli 2014-ben.
A jubileumi évet nagyszabású koncerttel indítják, melynek vendége ismételten Vadkerti Imre lesz.Évbúcsúztató fellépés Észak-Komáromban
Az év vége sem maradhat kiemelkedő esemény nélkül. Az Ismerős Arcok zenekar ez évi utolsó koncertjét Észak-Komáromban adja, 2013. december 30-án, a Magyar Kultúra Házában. A koncert meghívott sztárvendége Vadkerti Imre lesz. Jegyek elővételben rendelhetők, illetve a helyszínen is kaphatóak,koncertkezdés előtt.

Részletekről, jegyelővételről tájékoztatást kaphatnak :
a 00 421 905779994-as telefonszámon.
Ismét új lemez a Kormorán műhelyből
Advent utolsó hétvégéjén új lemezzel jelentkezett a Kormorán zenekar. Ezúttal erdélyi barátaikkal, a TransylMánia együttessel jelentettek meg közös albumot, A Nemzet szolgálatában címmel.


Az új album egyik érdekessége, hogy Vadkerti Imre előadásában csendül fel a Földvár felé félúton című, jól ismert dal. A lemez Koltay Gergely ajánlásával, előszavával került kiadásra.

Karácsonyi interjúk
Az év végéhez közeledve, a decemberi ünnepek hangulatában két interjú jelent meg Vadkerti Imrével, az Érsekújvár és vidéke című független hírportálon, valamint az Új Nő Magazinban, amelyek elérhetőek a honlap Sajtó oldalán.

Vadkerti Imre Beregszászi Olga vendége volt
2013. december 8-án a MOM Kulturális Központ adott helyet Beregszászi Olga jótékonysági koncertjének, "100 perc 100 emberért" címmel.
Az esemény immár 10. alkalommal került megrendezésre a beregszászi emberek megsegítésére. Beregszászi Olga meghívott művészvendége Vadkerti Imre volt, aki mindig szívesen áll a jó ügy szolgálatába, és tesz eleget ilyen irányú felkérésnek.


Ahogy Beregszászi Olga Kárpátaljának, úgy Vadkerti Imre a felvidéki magyarságnak emblematikus alakja. Előadásukban szóló dalokat és két közös duettet hallhatott a közönség, akik ismét színvonalas, közösségteremtő estének lehettek részesei Advent második vasárnapján.Vendégként Mága Zoltán koncertjén
Mága Zoltán hegedűművész meghívta Vadkerti Imrét századik jubileumi Hegedűvarázs koncertjére, amely a Száz koncert a magyar zenei kultúráért programsorozat záró eseményeként kerül megrendezésre a budapesti SYMA Csarnokban 2013. november 25-én. Az ünnepi gálaműsor vendégművészei között Vadkerti Imre is színpadra lép.
Nagy siker Komáromban
Vadkerti Imre az idei évben is nagy sikerű, telt házas koncertet adott a komáromi Magyar Lovas Színházban, amelyen ezúttal is barátaival lépett színpadra.
A kétórás koncert programjában több zenei műfaj is szerepelt, az előadóművész széles repertoárból válogatott: rock és blues slágerek, musical dalok egyaránt felcsendültek. Vadkerti Imre előadásmódját fergeteges lendület, magas művészi színvonal és szakmai professzionalizmus jellemezte, produkcióját a közönség szeretete és tapsa kísérte.


A műsorban a meghívott vendégek között a magyar rockzene legendás alakjai, Balázs Fecó és Varga Miklós, valamint az Ómen zenekar énekese, Koroknai Árpád is színpadra lépett. Az est főszereplője mindhárom kollégájával közösen is előadott egy-egy dalt.
A koncertet különleges produkció is színesítette: a művész ezen az estén régi zenekarával, az Alfa-rock együttessel is fellépett, így a koncert szlogenjének megfelelően a színpadon találkozott múlt és jelen. Húsz év elteltével ismét felcsendült a régi sikerekből két dal, amelyeket a nézők nagy szeretettel fogadtak.
A nézőteret megtöltő közönség többszöri álló tapssal ünnepelte a fellépőket.

A zenekar tagjai voltak: Emmer Péter - gitár, Fehér Nóra - vokál, Kovács László - dobok, Sipos Dávid - szaxofon, Szűts István - billentyű, Tornóczi Tibor - herfli, Zsoldos Tamás - basszusgitár, továbbá a műsorban a Bakony néptáncegyüttes is közreműködött.
Az Alfa-rock együttes tagjai: Hencz Tihamér, Kertai Krisztián, Reicher Richárd, Rigó Péter, Szlatky Zsolt és Vadkerti Imre.
A koncert helyszínét immár második alkalommal a Magyar Lovas Színház biztosította, a hangtechnikáról Ferenczi Kornél, a látványról és a fénytechnikáról Domján Gergely gondoskodott.

Új album a Kormorán-műhelyből
Új album készült a Kormorán-műhelyben Koltay Gergely filmzenéjéből.
Az új lemezen, amely Álmaink útján címmel jelent meg, több dalban is hallhatják Vadkerti Imrét.

Vadkerti Imre és barátai koncert
a komáromi Lovas Színházban
Októberben Vadkerti Imre ismét nagyszabású koncertre készül a komáromi Magyar Lovas Színházban. A tavalyi év nagy sikere után idén ismét lendületes, színes zenei program várja majd a közönséget, meghívott vendégek, zenész barátok közreműködésével. Az est különlegessége, hogy Vadkerti Imre régi zenekarával is újra színpadra lép. Ezen a fergetegesnek ígérkező gálaesten találkozik a múlt, a jelen és jövő.
A koncert 2013. október 5-én 19.00 órakor kezdődik.
Részletekről, jegyelővételről tájékoztatást kaphatnak :
a 00 421 908384218-as telefonszámon.Vadkerti Imre barátaival koncertezik Diószegen
Vadkerti Imre 2013. szeptember 20-án barátaival, az őt kísérő V-Band zenészeivel koncertet ad a felvidéki Diószegen, az Inovatech nagytermében. A koncert 20.00 órakor kezdődik, jegyeket elővételben az Inovatechben lehet rendelni, az alábbi telefonszámon:
+421 911145189

A honlap látogatóinak
-Kedves Mindenki!
Tudomásomra jutott, hogy a nevemben oldalt nyitottak a Facebookon. Ezennel szeretném tudatni, hogy nem vagyok FACEBOOK felhasználó, ezért nem én kezelem az oldalt! Tehát, ha oda írnak, sajnos nem tudok válaszolni. Az ott rólam megjelenő hírek, információk nem tekinthetőek hivatalosnak. Továbbra is a weboldalamon: vadkertiimre.hu található e-mail cim: vadkertiimre@gmail.com az érvényes.

Maradok tisztelettel:

Vadkerti Imi

István, a király
- A magyarság ünnepe Kolozsváron
2013. augusztus 25-én a 4. Kolozsvári Magyar Napok ünnepélyes záró eseményeként a város főterén felállított színpadon bemutatásra került Szörényi Levente-Bródy János: István, a király című rockoperája. A kolozsvári előadást Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Táncegyüttes Kossuth-díjas vezetője állította színpadra a huszonöt éves jubileumi előadás Társulatának művészeivel. A rendező a rockopera bemutatásának harmincadik évfordulóján a gyökerekhez szorosan kapcsolódó, klasszikus, ugyanakkor a modern színeket sem nélkülöző előadást valósított meg. A színpadon erőteljes hatású képekben elevenedett meg a dráma, amelyet dinamikus és újszerű táncos betétek hangsúlyoztak. Kolozsvár főterén és a környező utcákban mintegy ötvenezres tömeg gyűlt össze, hogy részesei legyenek az előadásnak. Vadkerti Imre újra színpadra lépett Koppány szerepében, hitelesen formálva meg a lázadó vezér alakját, színészi teljesítményével és kiforrott, sokszínű énekhangjával katartikus élményt nyújtva a nézőknek.

Az előadás végén a színpad teljes hátterét nemzeti lobogó borította be, és a kincses város főterét betöltő tömeg a művészekkel együtt énekelte el a magyar, majd a székely himnuszt. Igazi ünnepe volt ez a magyarságnak, amelyet méltósággal és meghatottsággal élt meg mindenki, aki részese lehetett, és amelynek jelentősége a legendás csíksomlyói előadáshoz volt mérhető.

A honlapon válogatást találhatnak a kolozsvári István, a király előadáson készült fényképekből, amely elérhető az István, a király oldal "Galéria - Kolozsvár 2013." menüpontjából:

Koppány vezér szerepében - István, a király, Kolozsvár 2013.

Az István, a király rockopera kolozsvári előadásán készült felvételek megtekinthetők a honlap hivatalos csatornájának videói között:

Szállj fel, szabad madár

Elkésett békevágy

Új Honfoglalás-bemutató Komáromban
2013. augusztus 17-én és 18-án a komáromi Magyar Lovas Színházban ismét bemutatásra került Koltay Gergely és Szűts István Honfoglalás című rockoperája. A művet Derzsi György rendező új látásmóddal állította színpadra, és a szereposztásban is történtek változások. Az új rendezésben, amely a hangsúlyok áthelyezésével erősítette és gazdagította a mű mondanivalóját, Árpád vezér karaktere még erőteljesebben érvényesült. A megújult előadás mindkét estén nagy sikert aratott a közönség körében.

Kormorán - Angyalok énekei
a Duna Televízió műsorán
A Duna Televízió 2013. augusztus 20-án 19.10-kor műsorára tűzi a Kormorán zenekar legújabb, 2013 márciusában megjelent Angyalok énekei című albumának dalaiból készült összeállítást. A kétrészes zenés filmet, amely a Szent István-napi ünnepi műsor keretében kerül bemutatásra, a nyáron forgatták több helyszínen, Koltay Gábor rendezésében.

István, a király Erdélyben - a Társulattal
Az erdélyi Kolozsvár városában 2013. augusztus végén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kolozsvári Magyar Napok rendezvény. Az idei évben a programsorozat zárásaként - és mintegy megkoronázásaként - augusztus 25-én a város főterén bemutatják az István, a király című rockoperát. A bemutató harmincadik évfordulóján a darab Erdélyben a nagy sikerű huszonöt éves jubileumi előadás Társulatával kerül színre, ezúttal Zsuráfszky Zoltán rendezésében. A kolozsvári előadásban Vadkerti Imre ismét színpadra lép Koppány szerepében.

Balatoni nyár
A Magyar Televízió Balatoni nyár című műsorának vendége volt Fehér Nóra és Vadkerti Imre. A 2013. július 31-i adásban a művészek két dalt adtak elő a Kormorán zenekar legújabb, Angyalok énekei című albumáról: a címadó dalt, valamint az Így választottam című szerzeményt.
A műsorban riport készült Koltay Gábor rendezővel és Koltay Gergellyel, a Kormorán zenekar vezetőjével a Kormorán-album dalaiból készülő film kapcsán.
A műsorban elhangzott dalok megtekinthetők a honlap Zene oldalának videói között.

Angyalok éneke

Így választottam

Riport a Magyar Televízióban
2013. július 31-én a Magyar Televízió Balatoni Nyár című műsorában riportot láthatnak a Kormorán zenekar tagjaival.

Kormorán-forgatás a szentendrei Skanzenben

A Kormorán zenekar új albumának dalaiból készülő műsor forgatása július hónapban Szentendrén folytatódott. A Skanzen adott helyet a felvételeknek, ahol a munkálatokban a pusztavámi Kormorán-tábor résztvevői is közreműködtek. Az Angyalok énekei kifejező, erőteljes hangulatfestő képekben, táncos betétekkel színesítve elevenednek majd meg a műsorban, amely 2013. augusztus 20-án lesz látható a Duna Televízió ünnepi programjában.

A szentendrei forgatáson készült fotók megtekinthetők itt:

Forgatás a szentendrei Skanzenben - fotók
Az Összegyűlnek álmaink című dal a forgatás képeivel megtekinthető a honlap hivatalos csatornájának videói között:

Összegyűlnek álmaink

Pilisszántón forgatott a Kormorán

Kormorán-album dalaiból, Koltay Gábor rendezésében, amely a Magyar Televízióban kerül majd bemutatásra. A forgatási munkálatok Pilisszántón kezdődtek meg, a Pilis szakrális hegyei között. Felvételek készültek a város templomában és utcáin, valamint a Csillagösvény szobrainál és a Boldogasszony kápolnánál. A forgatás a közeljövőben folytatódik.

A pilisszántói forgatáson készült fotók megtekinthetők itt:

Forgatás Pilisszántón - fotók

Klipforgatás
Vadkerti Imre és Katona László új videóklipet forgattak. Katona László új szerzeményét, a Rád bízták című dalt, és a Bánk bán című operából a Hazám, hazám áriát hallhatjuk majd a felvételeken.

A klipforgatáson készült fotók megtekinthetők itt:

Klipforgatás - fotók
Köszönet illeti a a zenei klipek megvalósulásáért a következő résztvevőket:
Fehér Nóra, a Kormorán zenekar énekese
Hajdú István, operatőr
Katona László, Vancouver
Papp Ernő - Holdas lovastanya, Komárom
Szabó István - Gúta
Szabó Norbert -Komáromszentpéter, FelvidékFotógaléria

A honlapon folyamatosan bővülő galériát találhatnak Vadkerti Imre fotóiból, a májusi kanadai turné helyszíneiről. A képgaléria elérhető a honlap "Magyarság" oldaláról:

Vadkerti Imre fotói Kanadából


Vadkerti Imre és Fehér Nóra Kanadában

Vadkerti Imre és Fehér Nóra, a Kormorán zenekar tagjai Kanadában lépnek fel. A nagysikerű turné május 9-én indult, és az énekesek május 26-án indulnak haza. Fellépéseiket siker kíséri, és szeretet övezi.


Magyarságtudatukról tesznek tanúságot a tengeren túlon is, és öregbítik jó hírét az anyaországi zenének. Fellépéseiken ismert magyar művek, rockoperák dalai csendülnek fel, és a nemzeti összetartozást kifejező dalok hallhatóak.

János vitéz-fotóalbum és felvételek

A honlapon válogatást találhatnak a János vitéz-előadásokon készült fényképekből, amely elérhető a János vitéz-oldal "Galéria" menüpontjából:

János vitéz - Bagó szerepében


A János vitéz daljáték két dalának felvétele megtekinthető a honlap hivatalos csatornájának videói között:

Egy rózsaszál szebben beszél

A furulyám, jaj, de búsan szól

Vadkerti Imre és zenekarának koncertje
Észak-Komáromban

A tavalyi év fellépései után ismét színpadra lépett, és zajos sikert aratott Vadkerti Imre és együttese. A Komáromi Napok rendezvénysorozat keretében került sor az eseményre, 2013. április 30-án. Este nyolc órára már zsúfolásig megtelt a Klapka tér a nézőkkel, akik a koncert alatt végig a zenekarral együtt énekelve, táncolva hallgatták a V-Band műsorát. A közel két órás műsor alatt megszólaltak régi, jól ismert rockslágerek, Kormorán-dalok, rockoperák betétdalai. A közönség több ráadást követően is nehezen búcsúzott a zenekartól.


Nagy sikerű János vitéz bemutató Komáromban

A főpróba előadást követően 2013. április 26-án és 27-én két estén át volt látható Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátéka a komáromi Magyar Lovas Színházban. Az előadást Derzsi György rendezte, aki vadonatúj, igényes hangszerelést is készített a bemutatóhoz. Az igazi, klasszikus színház varázsa hatotta át az előadást, meghódítva a közönséget. Mindhárom estén álló tapssal ünnepelték az alkotókat és a szereplőket. Vadkerti Imre hatalmas sikert aratott Bagó szerepében, a nézők vastapssal jutalmazták művészi teljesítményét. A honlapon hamarosan elérhetőek lesznek az előadásokról készült fényképek.


Bemutató előtt Komáromban
Folynak a János vitéz próbái a komáromi Magyar Lovas Színházban, ahol Vadkerti Imre Bagó szerepében lép színpadra. Derzsi György rendező irányításával látványos előadás készül, amely a klasszikus stílust modern színekkel ötvözi. Az alábbi oldalakon néhány fotó látható, amelyek a jelmezes próbán készültek:

János vitéz - próba fotók 1.

János vitéz - próba fotók 2."Sólyomszárnyakon" - Turné Kanadában
Mint az oldalon már korábban értesülhettek róla, Vadkerti Imre és Fehér Nóra kanadai turnéra készülnek. A Kormorán zenekar énekesei az áprilisi nagysikerű brüsszeli fellépés után, májusban koncerteznek a tengeren túlon.


Siker Brüsszelben
Vadkerti Imre és Fehér Nóra, a Kormorán énekesei hatalmas sikert arattak Brüsszelben. Dalestjük fergeteges és szeretetteljes fogadtatásra talált az Európai Unió jeles fővárosában.
Az esten, melynek házigazdája Bauer Edit, a Magyar Közösség Pártja európai parlamenti képviselője volt, a Brüsszelben élő magyarokon kívül számos más nemzet képviselői is jelen voltak. A közönség vastapssal köszönte meg a művészeknek a koncertet, amellyel elvittek hozzájuk egy darabot a magyar zenéből és kultúrából.
A koncertet követő napon felléptek a Szent Mihály és Güdüle Katedrálisban is, amelynek látogatóit a helyszínhez illő műsorral örvendeztették meg.

Vadkerti Imre felvételei a turné helyszínéről a honlap Magyarság oldalán láthatóak:

A magyarság képviseletében Európában és a tengeren túlon


A Felvidék ma hírportálon megjelent írás az alábbiakban olvasható:

Cikk a Felvidék ma hírportálonVadkerti Imre Brüsszelbe készül
Vadkerti Imre hamarosan brüsszeli turnéra indul kolléganőjével, Fehér Nórával. A Kormorán zenekar énekesei két estén át lépnek a közönség elé, és öregbítik jó hírünket a belga fővárosban.

Fellépés Brüsszelben


Nőnapi műsor - összefoglaló a Gúta Tévében
A Gúta Tévé összefoglalót készített a március 10-i nőnapi műsorról, amely megtekinthető a honlap Zene oldalának videói között.

A Gúta Tévé összefoglalója


Beszélgetés Vadkerti Imrével
a Komáromi Televízióban

A Komáromi Televízió által sugárzott stúdióbeszélgetés megtekinthető a honlap Zene oldalának videói között.

Beszélgetés a Komáromi Televízióban


Stúdióbeszélgetés
2013. március 28-án, 19:30-kor beszélgetést hallhatnak Vadkerti Imrével a Komáromi Televízió Háttér című műsorában.

A Komáromi Televízió honlapja


Komáromban bemutatják a János vitézt
A Magyar Lovas Színház 2013. április 26-án és 27-én Komáromban bemutatja a János vitéz című daljáték felújított változatát. Látványos előadás készül, a jól ismert történet új feldolgozásban kerül színre a komáromi Lovardában. Az előadásban Vadkerti Imre Bagó szerepét alakítja.


Elmarad a mosonmagyaróvári Kormorán koncert
A március 15-i mosonmagyaróvári Kormorán koncert a rendkívüli időjárási viszonyok miatt elmarad. A koncert egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Összeállítás a Harmónia-díjról
A honlapon összefoglalás található a Harmónia-díjjal kapcsolatban:

Harmónia-díj 2013


Köszönet
Kedves Barátaim!

Nagyon szépen köszönöm Mindnyájatoknak, akiknek eszébe jutottam eme csodálatos díj jelölésére. Köszönöm továbbá a Kuratórium Tagjainak, hogy rám esett a választásuk, és hogy bizalmat adtak nekem pályám további szakaszára. Köszönöm a Közönségnek, akik ellátogatnak koncertjeinkre, előadásainkra. Köszönöm Családomnak, Zenész Társaimnak és azoknak, akik bár nem láthatóak, mégis rengeteget dolgoznak velünk, gondolok itt a hang- és fénytechnikus kollégákra, valamint Barátaimnak, akik velem vannak akkor is, amikor bizony nem könnyű!
Szóval KÖSZÖNÖM még egyszer mindenkinek!!!

Vadkerti Imi

Vadkerti Imre Harmónia-díjas

2013. február 23-án Dunaszerdahelyen ünnepélyes gálaműsor keretében átadták a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díjat. A legjobb énekes, illetve szólista kategóriában a díjat Vadkerti Imre nyerte el.
A Harmónia-díj odaítélése kifejezésre juttatja művészi tevékenységének és teljesítményeinek, valamint Felvidék zenei életéért végzett munkájának elismerését. A felvidéki zenei élet meghatározó személyiségeként mindenütt méltó módon képviseli szülőföldjét, ahol e rangos szakmai díjjal értékelték művészi munkáját.

A díjátadásról készült felvétel megtekinthető itt:

A Harmónia Díj átadásaHarmónia-díj 2013
Közzétették a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj jelöltjeinek névsorát. A legjobb énekes, illetve szólista kategóriában Vadkerti Imre is szerepel a jelöltek között. Az ünnepélyes díjátadó 2013. február 23-án kerül megrendezésre a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központban, a díjazottak személyét ekkor jelentik be.

A díjjal kapcsolatos tudnivalók itt megtalálhatók:

A Harmónia Díj honlapja


Márciusban új Kormorán-album
2013 márciusában megjelenik a Kormorán zenekar új albuma, Angyalok énekei címmel. A 153. Kormorán-zenealbum különleges többletet is hordoz: a szimfonikus zenekari közreműködés új színnel gazdagítja a dalok hangzásvilágát.


Magyar iskolába hívó szó
A Szabad Újság szlovákiai magyar közéleti hetilap 2013. február 6-án megjelent számában Vadkerti Imre megosztotta az olvasókkal gondolatait a szlovákiai magyar iskolák által közvetített értékekről, a magyar nyelv és kultúra megőrzésének, a hagyományok ápolásának fontosságáról.
A cikk megtalálható a honlap "Magyarság" oldalán, illetve közvetlenül elérhető itt:

Cikk a Szabad Újságban

Nőnapi műsor Balázs Fecóval és vendégeivel Gútán
Márciusban zenés esttel ünneplik a Nőnapot a felvidéki Gútán. Balázs Fecó vendégei Janza Kata és Vadkerti Imre lesznek, a műsor 2013. március 10-én 19.00 órakor kezdődik a Városi Művelődési Központban.
A jegyvásárlással kapcsolatos információk az alábbi plakáton olvashatók.


Lehár-bált tartottak Révkomáromban
A jeles zeneszerző, Lehár Ferenc emlékének és munkásságának ápolása jegyében szerveződött Lehár Ferenc Polgári Társulás 2013. január 26-án hagyományteremtő szándékkal megrendezte az I. Lehár-bált.
A révkomáromi Tiszti Pavilon dísztermében tartott eseményen fellépett Vadkerti Imre, aki a bál szellemében szimfonikus zenekari kísérettel előadott operett dallamokkal örvendeztette meg a bál közönségét.
A galériában megtalálhatók a bálon készült fényképek.


Kanadai turnéra készülnek
a Kormorán zenekar énekesei
2013 májusában Kanadába utaznak a Kormorán zenekar énekesei, Fehér Nóra és Vadkerti Imre. A május 9-től 27-ig tartó kanadai turné során elviszik a hazafias rockzenét az ott élő magyarokhoz, és három héten át képviselik az anyaországot a tengeren túlon.

Felidézték Fehérváron a Társulat előadását
A Szent István emlékév jegyében összeállított székesfehérvári ünnepi gálaműsor keretében bemutatott István, a király részletek nagy sikert arattak a Vörösmarty Színház színpadán. Az előadásról készült fényképek a galériában, a felvételek pedig a videótárban megtekinthetők.


István, a király a Magyar Kultúra Napján

Január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját, amely minden évben emlékeztet bennünket kulturális értékeink és nemzettudatunk megőrzésének fontosságára. Az idei évben a székesfehérvári ünneplésnek különleges színt ad, hogy 2013-ban a város a 975 éve elhunyt uralkodóra emlékezve Szent István emlékévet tart. Ennek kapcsán a jeles alkalmat köszöntő gálaműsorban Szörényi Levente és Bródy János István, a király című rockoperájának részletei is bemutatásra kerülnek, Szikora János rendezésében, a huszonöt éves jubileumi előadás szereplőinek közreműködésével. A Vörösmarty Színházban megrendezésre kerülő műsorban Vadkerti Imre újra színpadra lép Koppányként.


Megemlékezés Szegeden
2013. január 20-án Szegeden megemlékezést tartanak a délvidéki magyar népirtás hatvannyolcadik évfordulóján. A műsorban - az idei évben második alkalommal - Vadkerti Imre is közreműködik.Mennyből az angyal - Karácsonyi Kormorán koncert

2012. december 22-én 19.00 órakor a Kormorán zenekar ünnepi hangulatú koncertet ad Nagyatádon, a Városi Sportcsarnokban.

A koncertre jegyek kaphatók a plakáton olvasható elérhetőségeken.

A koncert ajánlója

Adventi koncert Érsekújvárban
2012. december 8-án 18.00 órai kezdettel a karácsonyi ünnepre készülve adventi koncertet tartanak Érsekújvárban. A zenés esten fellép Vadkerti Imre, Fehér Nóra, a Kormorán együttes tagjai, valamint Becse-Szabó Ilona és Klein Ottokár operaénekesek.
A koncertre jegyek elővételben kaphatók a Samba Cukrászdában, cím: Érsekújvár (Felvidék), Fő tér 7., tel.: 00421 918655719, 00421 356423234, e-mail: tszabo80@gmail.com, illetve Gútán (Felvidék), az alábbi telefonszámon: 00421 908384218.Az utolsó betyár ismét látható a televízióban
A Duna World televíziós csatorna 2012. október 28-án 0.50-kor megismétli Az utolsó betyár lovas színházi bemutatójáról készült felvételt.

port.hu műsorújság


Az utolsó betyár a Duna Televízió műsorán
A Duna Televízió 2012. október 14-én 20.00 órai kezdettel műsorára tűzi Az utolsó betyár című népi rockopera lovas színházi bemutatójának felvételét. A Magyar Lovas Színház előadását 2012 júliusában rögzítették Komáromban. A darab szerzői Márkos Attila és Szűts István, a rendező Pintér Tibor, Vadkerti Imre a negatív hős, a bíró szerepét alakítja.


Az életért - 4 Life -
Jótékonysági koncert Komáromban

2012. október 6-án a komáromi Sportcsarnokban jótékonysági koncertet szerveznek az észak-komáromi kórház, valamint egy súlyosan beteg dél-komáromi kisfiú megsegítésére. Az esten több neves művész mellett Vadkerti Imre is fellép, aki mindig szívesen áll a nemes célok mellé, hogy művészi eszközeivel is hozzájáruljon a jó ügyek támogatásához. A jótékonysági koncerten Fehér Nórával és Derzsi Györggyel ad közös műsort.

Sikeres Trója premier a RaM Colosseumban
2012. szeptember 23-án a RaM Colosseumban nagy sikerrel bemutatták a Trója című rockoperát. A közönség két alkalommal, délután és este is láthatta a színvonalas, rendkívül látványos produkciót. A RaM premierre hatalmas trójai faló készült, kihasználták a modern színpadtechnika által kínált lehetőségeket, ugyanakkor Akhilleusz harci szekere is megjelent a színen.

A trójai háború története színes látványvilággal, érzékletesen, kiváló művészek tolmácsolásában elevenedett meg a színpadon, Pintér Tibor értő rendezésében, aki egyben Akhilleuszt is alakította. A nézők vastapssal jutalmazták mind a délutáni, mind az esti produkciót. Agamemnón - Vadkerti Imre alakításában - a RaM színpadán is meghódította Tróját - és a közönséget.Trója sajtótájékoztató a RaM Colosseumban

2012. szeptember 11-én sajtótájékoztatót tartottak a RaM Colosseumban a Trója című rockopera közelgő bemutatója kapcsán. A trójai háború történetét feldolgozó zenés darab a több, mint tíz éve sikerrel működő szigetszentmiklósi Sziget Színház második előadása a Honfoglalás után, amely beköltözik a főváros első élményszínházába.

Pintér Tibor igazgató, az előadás rendezője és főszereplője bemutatta színházát és az előadásban szereplő művészeket, továbbá örömét fejezte ki, hogy az intézmény otthont adott a produkcióknak, és társulatával bemutatkozhat a RaM közönségének.

A Trója című darabban Vadkerti Imre Agamemnónt, Mükéné királyát, a görög sereg fővezérét alakítja. Az új látványos elemekkel bővített előadást szeptember 23-án két alkalommal is láthatja a közönség a RAM színpadán.


Nagy sikerű koncert Komáromban
2012. szeptember 9-én Vadkerti Imre nagyszabású koncertet adott a Magyar Lovas Színházban zenész barátai közreműködésével. A közönség színes, pergő, lendületes műsort láthatott és hallhatott, amelynek során a musicaltől és rockoperától kezdve a blueson át a rockig számos műfajjal találkozhatott.

A Lovarda színvonalas, egyedi produkciónak adott otthont. Vadkerti Imre olyan estet álmodott és valósított meg, amelyre még a Lovas Színházban nem volt példa. A koncert ötlete, előkészítése, a műsor összeállítása és a produkció színpadra állítása az est főszereplőjének művészi kvalitásait dicséri. Erőteljes színpadi jelenlétével szoros, élő kapcsolatot teremtett a nézőtéren ülőkkel, az első taktusoktól kezdve együtt lélegzett művész és közönség. Dalaival magával ragadta a hallgatóságot, a hangulat az este folyamán csak fokozódott.

A tér közepén felállított színpadon egymást váltották a meghívott művészek, valamennyien a zenés műfaj jeles képviselői. A nézők olyan vendégek produkcióit élvezhették, mint Janza Kata, Kalapács Józsi, Pintér Tibor, Várfi Sándor, akik valamennyien duettet is énekeltek Vadkerti Imrével. A zenekar tagjai között találhattunk régi és új zenész kollégákat, barátokat: gitáron Emmer Péter, szaxofonon Sipos Dávid muzsikált, a doboknál Kovács László, a billentyűknél Szűts István zeneszerző , a Kormorán zenekar alapító tagja, valamint Szabó Károly ültek, basszusgitáron Zsoldos Tamás játszott, szintén a Kormoránból. A vokálban Fehér Nóra, a Kormorán énekesnője, valamint Békefi Viktória, a Sziget Színház művésznője énekeltek. A vendégek sorában szerepelt Antoni Arnold, a Kormorán gitárosa, aki akusztikus gitárszólóval nyűgözte le a közönséget, valamint Tornóczi Tibor, aki a blues műfaj kedvelőit örvendeztette meg. A színpadról nem hiányozhatott a régi barát, Derzsi György sem, aki ezúttal egy kemény rock nótával új oldaláról is megmutatta magát. A műsorban közreműködtek a Félegyházi Táncszínház tagjai is, produkciójukkal színesítve az estét.

Az est díszvendége volt Koltay Gergely, a Kormorán együttes alapítója és vezetője, aki a koncert végén méltatta Vadkerti Imre művészetét és elhivatottságát, valamint örömét fejezte ki, hogy legendás zenekarának énekeseként üdvözölheti. A jelenlévők megható pillanatok tanúi lehettek, amikor a Kell még egy szó felcsendülő dallamára összegyűltek az est szereplői, és valamennyien együtt énekelték a Honfoglalás közismert dalának sorait. A nézőtéren ülők is csatlakoztak hozzájuk, a közönség az est végén felállva ünnepelte Vadkerti Imrét és barátait.

A kiváló hangtechnikáról Ferenczi Kornél gondoskodott, a helyszín biztosításáért köszönet illeti Márkos Attilát és a Magyar Lovas Színházat, akik támogatták a produkció megvalósulását.