Vissza
Galéria 2008
Galéria 2009
Galéria 2010
Galéria - Fordított előadás:
István király szerepében
2009.
Galéria -
István, a király a Társulattal Kolozsvár 2013.
Galéria -
István, a király
a Társulattal, 2014.
Galéria -
István, a király
Lovas Színház, 2014.

Az István, a király című rockopera huszonöt éves jubileumi előadásának premierjére 2008. június 18-án került sor a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a nagy érdeklődésre való tekintettel összesen három előadást tartottak. A díszelőadást követően a produkciót számos helyszínen bemutatták, szabadtéri színpadokon és kőszínházban, kis- és nagyszínpados változatban egyaránt. Látható volt az ország nagyvárosaiban, Pécsett, Győrben, Egerben, Debrecenben, Nyíregyházán, Kecskeméten és Szegeden, valamint számos kisebb településen is. 2008 szeptemberében az előadás Felvidékre is eljutott, a révkomáromi Stadionban hatalmas nézősereg ünnepelte a felvidéki Koppányt. A Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán 2008-ban öt előadást tartottak, 2009-ben pedig hármat, közülük egyet különleges, fordított szereposztással. A produkciót a kaposvári Csiky Gergely Színházba is meghívták, amelynek műsorán vendégelőadásként egy évadon át szerepelt. A jubileumi előadás - a közönség töretlen figyelme, érdeklődése és szeretete által övezve - 2010 augusztusáig összesen ötvenhét alkalommal került bemutatásra. Az előadássorozat hatalmas sikere köszönhető egyrészt a fiatal, tehetséges, rátermett és lelkes szereplőgárdának, valamint a rendezőnek, Szikora Jánosnak, aki nem szakadt el a történethez illő, klasszikus felfogástól, azonban újszerű színekkel gazdagítva, elegáns és erőteljes koncepcióban vitte színpadra a darabot. Szikora rendezésében István és Koppány szembenállása két hasonlóan erőteljes formátumú férfi konfliktusaként jelent meg, akik mindketten hittel és meggyőződéssel képviselik saját igazságukat. A rendezői koncepció úgy jelenítette meg a történetet, hogy nem kívánt állást foglalni, ugyanakkor mindkét fél igazságát közel hozta a nézőkhöz.
Koppányt, a lázadók vezérét Vadkerti Imre a rendezői felfogás kívánalmai szerint, ugyanakkor hittel és meggyőződéssel, az általa hordozott gondolatiságnak megfelelően méltósággal és erővel jelenítette meg. A Szegedi Szabadtéri Játékokon 2009-ben tartott fordított szereposztású előadásban egy alkalommal az államalapító István királyt is eljátszotta, bizonyítva, hogy a dráma másik oldalát is képes nem kevésbé hitelesen megjeleníteni.
Koppány vezér szerepe mérföldkőnek tekinthető színészi pályafutásában. A nagy előd, Vikidál Gyula többször hangot adott annak, hogy méltó utódját köszöntheti Vadkerti Imre személyében.