Hírek oldal
Magyarság oldal
Az énekes oldal
Képgaléria a próbákról
Képgaléria az előadásokról
Az Itt élned, halnod kell zenés történelmi utazás bemutatójára 2016. június 17.-án került sor a budapesti Hősök terén. A premiert követően még egy estén át, június 18-én is tanúi lehettek a nézők népünk történelmének, a vérzivataros századok megelevenítésének. A történelmi játék, az elmúlt évtizedek legnagyobb formátumú színpadi produkciója, a nemzeti összetartozás jegyében az 1956-os forradalom 60. évfordulójára íródott, rendezője Koltay Gábor, a dalok szövegírója és zeneszerzője Koltay Gergely és Szűts István, a Kormorán zenekar vezetője, és legendás tagja volt.

A főbb szerepekben zenei életünk legismertebb alakjai jelentek meg, köztük láthattuk Vadkerti Imrét is. A művész ezen a két estén Álmos vezér szerepében lépett a térre, majd ezt követően székely Dózsa Györgyként mutatkozott be. A darab fináléját megelőző, óriási erejű jelenetben az 56-os forradalom pesti srácát alakítva aratott hatalmas sikert.

Az alkotók előzetesen elmondták, a magyarok történelmi nagymiséjének szánt mű a nemzettudatot hivatott erősíteni, valós, igaz történelemszemlélet kialakításához szeretne hozzá járulni népünk történelmének bemutatásával, a honfoglalástól a rendszerváltásig.