Vissza
Galéria - 2013.
Galéria - 2014.
Galéria - 2015.
Galéria - 2016.

Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékát a főpróba előadást követően 2013. április 26-án és 27-én mutatta be a komáromi Magyar Lovas Színház. Az előadás rendezője, Derzsi György klasszikus felfogásban állította színpadra a darabot, a lovas színház lehetőségeit kihasználó, magával ragadó látványvilággal, amely hozzájárult a mű mondanivalójának valódi színházi varázst hordozó átadásához. Derzsi György - aki a strázsamester szerepében is látható volt - vadonatúj, igényes hangszerelést is készített az előadáshoz, amely kiteljesítette a zenei élményt.

Az előadás újszerű kerettörténettel került színre, melyben az öreg János vitéz életútja végéhez közeledve, szeretett Iluskáját keresve emlékezik a múltra. Az előadásban hangsúlyos szerepet kap a haza szeretete, a vitézség és hősiesség, valamint a magyar huszárok háromszínű lobogó iránti hűsége. Mindezt a történet befejezésében megjelenő, a Haza és Tündérország összeolvadását sugalló, megkapó koncepció is megerősíti. A látványos jelenetek mellett a történet másik vetülete, a személyes boldogságkeresés ugyanilyen erőteljesen jut kifejezésre, ugyanakkor a könnyed humor is finom érzékkel jelenik meg.

Az előadásban Vadkerti Imrét Bagó szerepében láthatta a közönség. A klasszikus dalok nagy hatású előadásán túl sokszínű szerepformálásában a drámai erő, a líra és a humor egyaránt megjelent. Az "Egy rózsaszál szebben beszél" című dalt a közönség mindhárom estén nyílt színi vastapssal fogadta. A siker megismétlődött 2014-ben, és 2015-ben is.