Vissza
Galéria-2014
Galéria-2015.
Galéria-2016.

2014 júliusában a komáromi Magyar Lovas Színház új magyar zenés játékot mutatott be, Kincsem címmel, amely a magyar csodaló születésének száznegyvenedik évfordulójára íródott. A darab szövegkönyvét Márkos Attila, zenéjét pedig Derzsi György írta, aki az előadás rendezője is volt. A lovas színház által kínált lehetőségek ideális terepet jelentenek egy olyan történet bemutatásához, amely a híres magyar versenyló legendájához kötődik.

A darab olyan fordulatos történetet sző Kincsem alakja köré, amelyben a humor, a dráma és a romantika egyaránt megjelenik. A ló történetén kívül megismerhetjük a körülötte felbukkanó, illetve hozzá kötődő emberek sorsát. A látványos előadás ötletes, mozgalmas epizódokban eleveníti meg a színes történetet. A darab zenéje sokszínű, számos zenei stílust idéz, erőteljes hatást adva a különböző hangulatú jelenetekhez.

A zenés játék főszerepében Vadkerti Imre Kincsem tulajdonosát, a grófot alakítja, akinek sorsa lírai és izgalmas jelenetekben tárul elénk, miközben annak is tanúi lehetünk, hogyan bontakozik ki a csodálatos versenyló sikeres pályafutása. A szerepet klasszikus dallamvilág jellemzi, a gróf belépőjétől az első felvonás lírai duettjén át a Kincsem győzelmét kísérő nagy ívű dalig, amely a nézők előtt megelevenedő lóversennyel együtt az előadás csúcspontját jelenti.