Vissza
Galéria 2011
Galéria 2012
Galéria 2013
Galéria - Koltay 60
Galéria 2014
Galéria 2015
Galéria 2016
Galéria 2017

A Kormorán együttest 1976-ban alapította Koltay Gergely, új stílust teremtve a magyar zenei életben. Az együttes zenéje egyedülálló módon ötvözte a népzenei elemeket és a rockzenei stílusjegyeket. Az elkövetkező évtizedekben a zenekar rendkívül sikeres pályát futott be, tagjai között az évek során sok jeles zenész megfordult. Számos helyen koncerteztek Európában és a tengeren túlon is, mintegy százötven albumot jelentettek meg, és több elismerésben is részesültek. A zenekar 2002-ben elnyerte a Magyar Szabadságért díjat, 2006-ban pedig Magyar Örökség díjjal tüntették ki.
2011-ben a formáció összetétele jelentősen átalakult. Vadkerti Imre lett az együttes frontembere, akinek művészi pályája korábban is kapcsolódott a Kormorán munkásságához, és közel állt hozzá a zenekar által is képviselt szellemiség. 2010 decemberében jelent meg a Magyar kettős című album, amelyen már az új tagok is közreműködtek. A cím utalást hordoz arra vonatkozóan is, hogy az együttes új szólóénekesei a határon túli magyarságot is képviselik.
A lemezbemutató koncertturné első állomása Mosonmagyaróváron volt 2011. március 13-án, ekkor lépett először színpadra az új összetételű zenekar. A budapesti lemezbemutató koncertet 2011. július 15-én tartották a New Orleans Klubban, amelyről televíziós felvétel is készült.
2012 júniusában újabb album jelent meg, az új énekesek nevére rímelő Vadkert fehérben címmel. Koltay Gergely, az együttes alapítója 2012-ben ünnepelte hatvanadik születésnapját, ebből az alkalomból barátai és tisztelői június 2-án ünnepi koncerten köszöntötték az Uránia moziban, amelyről televíziós összefoglaló is készült.
2013 márciusában megjelent az együttes Angyalok énekei című albuma, amelynek dalaiból televíziós filmet is forgattak. Az év folyamán kiadásra került a Koltay Gergely filmzenéjét is tartalmazó Álmaink útján című válogatás lemez, majd 2013 decemberében a Kormorán közös zenei albumot adott ki a tizedik jubileumát ünneplő erdélyi TransylMania zenekarral, A Nemzet szolgálatában címmel. A Kormorán és a TransylMania 2013. decemberi közös karácsonyi koncertjéről készült felvétel többször is látható volt a televízió műsorán.
A bemutatkozás óta az együttes, amely 2016-ban negyven éves jubileumát ünnepli, már jóval több, mint száz nagy sikerű koncertet tudhat maga mögött, és minden évben újabb lemez is készül a zenei műhelyben.
Nagy múltú nemzeti rockzenekarunk karizmatikus frontembereként Vadkerti Imre méltó módon képviseli a Kormorán zenei világát és az együttes által hordozott eszmei értékeket.