Vissza
Galéria - Televíziós adások
Galéria -
A Társulat fellépései

A Magyar Televízió a Zikkurat Produkció felkérésére 2007-ben tehetségkutató műsort indított "A Társulat" címmel, azzal a céllal, hogy szereplőket találjanak a Szörényi Levente és Bródy János által írt István, a király című legendás nemzeti rockoperánk huszonöt éves jubileumi előadásához. A válogatás 2007 augusztusától 2008 májusáig zajlott, a jelentkezők több fordulón át mutathatták be tudásukat és tehetségüket. A döntőkbe tizenhat jelölt jutott be, közülük került kiválasztásra a nyolc főszereplő.
A döntőbe jutott versenyzők kidolgozott produkciókat mutattak be, amelyek széles skálán mozogtak: előadtak színpadi művekben szereplő dalokat, musical és rockopera részleteket, pop és rock slágereket, magyar és külföldi dalokat egyaránt. A produkciók színpadra állításában és a szereplők felkészítésében profi háttér stáb működött közre. A közönség magas színvonalú szórakoztató műsort láthatott, amelynek során számos tehetséges fiatal művészt ismerhetett meg, akik bebizonyították, hogy helyük van a színpad világában. A műsor valós kulturális értéket közvetítve sokakat közel hozott a színházhoz és a zenés műfajhoz. A jubileumi előadás rendezője a válogatás zsűrijének elnöke, Szikora János volt, aki a darabhoz illő, klasszikus felfogásban, ugyanakkor újszerű színekkel gazdagítva álmodta színpadra a művet. A főszerepeket alakító fiatal művészeken kívül az előadás több más szereplője is a döntőbe jutott versenyzők közül került ki.
Vadkerti Imre barátjával, Derzsi Györggyel együtt jelentkezett a válogatásra. Eredetileg Torda megformálására pályázott, és a Torda döntőben indulhatott is a szerepért, amelyet végül pályatársa, Tóth Attila nyert el, így ő elindulhatott Koppány szerepéért. A 2008. április 26-án rendezett Koppány döntőben nyújtott teljesítményével megnyerte a zsűri és a közönség bizalmát, így ő formálhatta meg a lázadó Koppány vezér alakját a jubileumi előadásban. Derzsi György szintén bejutott a döntőbe, és végül Asztrik apát szerepét játszhatta el.
Az előadás premierjére 2008. június 18-án került sor a Papp László Budapest Sportarénában, tizenkétezer néző előtt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a következő két napon még két előadást tartottak. Az előadás hatalmas sikert aratott, ezt követően számos helyen bemutatták, köztük felvidéki helyszíneken is, 2010 augusztusáig összesen ötvenhét alkalommal. A Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán két évadban is szerepelt, és vendég produkcióként meghívták a kaposvári Csiky Gergely Színházba is, ahol egy évadon át volt műsoron. Az előadást és annak szereplőit a közönség érdeklődése és szeretete kísérte, a nézők mindenütt nagy lelkesedéssel fogadták a produkciót.
Vadkerti Imre ötvenhat előadásban formálta meg Koppány vezér szerepét, egy alkalommal pedig a címszereplő István királyt alakította.