Vissza
Galéria - 2012.
Galéria - 2013.
Galéria - 2015.
Galéria - 2016.

Az utolsó betyár című népi rockopera bemutatójára 2012 júliusában került sor Komáromban, a Magyar Lovas Színházban. A mű zenéjét Szűts István, a Kormorán zenekar alapító tagja szerezte, a szövegkönyvet Márkos Attila, a Magyar Lovas Színház igazgatója írta. A főszerepet Pintér Tibor alakította, aki egyben az előadás rendezője is volt.
A darab történetét a magyar betyárvilág legendáiból meríti, érzékeltetve az útonálló szegénylegényeket jellemző kettősséget is. A XVIII-XIX. századi betyárok egyrészt fosztogató bűnözők, másrészt népi hősök voltak, akiknek alakja köré romantikus történeteket szőtt a nép képzelete. A népi rockopera főhőse Jóska, a betyár, akinek fiktív figurája a néphagyomány betyármondáinak valós alakjait idézi, neve az egyik leghíresebb betyárt, a bakonyi Sobri Jóskát juttatja eszünkbe.
A drámai feszültséggel telített, romantikával és humorral átszőtt előadást változatos dramaturgia teszi izgalmassá, a népi ihletésű rockzene megkapó dallamai stílusosan illeszkednek a történethez. A látványos lovas és táncos jelenetek hozzájárulnak a történet hatásos megelevenítéséhez. A lovas színházi bemutatóról televíziós felvétel készült, amely látható volt a Duna Televízió műsorán.
Az előadásban Vadkerti Imre a történet negatív főhősét, a bírót, Jóska, a betyár karizmatikus ellenfelét alakítja, erőteljesen formálva meg a törvény hajthatatlan, kegyetlen őrét, megmutatva a sötét és kemény karakter emberi oldalát is.
2013 júniusában a darab ismét színre került a Magyar Lovas Színházban, ezúttal Derzsi György rendezésében, új szereplők bemutatkozásával. Vadkerti Imre ismét erőteljes alakítást nyújtott a bíró szerepében. A darabot azóta is minden évben műsorra tűzik Komáromban.